Förslag dyker upp efter det att du har skrivit in din sökning. Använd upp- och nedåtpilarna för att granska. Tryck på Enter för att välja. Om markeringen är en mening kommer den meningen att skickas till sökrutan. Om förslaget är en länk navigerar webbläsaren till den sidan.
Så gör du

Bokningskrav

När du bokar ett boende eller en upplevelse behöver vi veta lite grundläggande information om dig.

Vad vi behöver för bokningar

Som ett minimum behöver vi:

• Fullständigt namn
  • E-postadress
  • Bekräftat telefonnummer
  • Betalningsuppgifter

Identitetsverifiering

Beroende på bokningstyp kan vi behöva verifiera din identitet som en del av bokningsprocessen. Vi kan begära följande av dig:

• Juridiskt namn, adress och/eller annan personlig information: I vissa fall är personlig information allt vi behöver för att verifiera din identitet – men detta beror på några faktorer, inklusive det land du befinner dig i eller om vi upptäcker avvikelser på vår plattform. Vi samlar in ditt juridiska namn under registreringen eller verifieringen, men du kan alltid lägga till ett föredraget förnamn som visas för värdar och gäster.
  • Foto av din officiella ID-handling: Om vi inte kan verifiera dig med informationen ovan eller om en viss verifieringsmetod inte är tillgänglig eller verksam i ditt land kan vi komma att be dig att tillhandahålla ett foto av din officiella ID-handling. Det kan vara ett körkort, pass eller nationellt ID-kort. Du kan läsa mer om vilka typer av ID-handlingar som är tillåtna, samt landsspecifika riktlinjer.
  • Selfie: Vi kan behöva be dig om ett foto av dig själv utöver ovanstående foto av din officiella ID-handling. Oroa dig inte – denna selfie kommer inte att användas i din profil eller visas för andra användare. Om du inte kan tillhandahålla en selfie som matchar din officiella ID-handling kan du kontakta oss för en alternativ verifieringsmetod.

Om du inte kan verifieras med denna information kan du under begränsade omständigheter vara berättigad att tillhandahålla andra bevis på vem du är, som t.ex. en äktenskapslicens eller ett domstolsbeslut, för att slutföra denna process.

Vad en värd kan be om

Värden kan be om:

• Samtycke till husregler
    • ID efter bokning, enligt beskrivningen nedan

Airbnb delar inte din officiella ID-handling med en värd när du bokar. Din värd kan dock komma att be om en officiell ID-handling efter bokning om hen har lagt till information om vad som krävs och varför i annonsbeskrivningen vid bokningstillfället – och endast där det krävs av juridiska skäl eller efterlevnadsskäl i enlighet med Airbnbs policy utanför plattformen.

Vissa regioner har lagar som kräver att gäster ska registrera sig hos lokala myndigheter. Detta kan göras direkt hos de lokala myndigheterna – eller i boendet av värden för myndigheternas räkning. Med andra ord, om du har bokat en vistelse i en region där detta gäller kan en värd för ett bed and breakfast, vandrarhem, hotell eller annat boende på Airbnb begära denna registrering från dig.

Din integritet är viktig för oss

Vi är en community som bygger på förtroende. En grundläggande del för att förtjäna det förtroendet är att vara tydliga med hur vi använder dina uppgifter.

Vi hanterar de uppgifter som samlas in under identitetsverifieringen för de ändamål som beskrivs i vår sekretesspolicy. Vi visar inte din officiella ID-handling eller selfie för din värd, om den tillhandahålls under identitetsverifieringen. Läs mer om hur vi hanterar och delar dina uppgifter.